Gyakran ismételt kérdések

GYIK

Nézze meg a felmerülő kérdéseket és a rá adott válaszokat. Kattintson a lenti kérdésre és megjelenik alatta a válasz. A kérdéseket kategorizálva találja az alábbi témakörökben:

  • portálhasználat
  • bercode használat,
  • bercode kibocsátás,
  • bercode elfogadás
Amennyiben az ismerősöm üzletét csatlakoztatom Bercode-elfogadó partnerként, akkor kapok jutalékot az üzletben történő vásárlások után?

Ismerőse üzletét abban az esetben tudja csatlakoztatni Bercode-elfogadóként, ha Ön Bercode-kibocsátóvá válik. Amennyiben a csatlakoztatott üzlet Business bercode-dal csatlakozik a bercode rendszerhez és jutalék fizetést vállal, abban az esetben Ön minden bercode vásárlás után a „kialkudott” jutalék 1/3-ra jogosult. Ez a jutalék folyamatosan megjelenik a Bercode-kibocsátói szolgáltatások szerepkör, Jutalékok almenüben.

Az egyedi kártyagrafika elutasítása esetén mi történik?

Az elutasításról a megrendelő e-mailben értesítést kap. A megrendelőnek lehetősége van új kártyagrafikát tervezni, vagy visszavonni a megrendelést. Az új kártyagrafikát a webshop üzemeltetőnek el kell fogadni, vagy újra elutasítani. Ha a megrendelés visszavonásra kerül, akkor a Benefit Barcode a megrendelés összegét visszautalja a megrendelőnek.

Miért korlátozza egy Bercode-kibocsátó egy-egy elfogadóhely megjelenítését?

Leginkább érdekellentét miatt korlátozza a Bercode-kibocsátó az elfogadóhely megjelenését. Pl. Egy cipőkereskedő cég saját ügyfeleinek bercode-dal ellátott törzsvásárlói kártyát bocsát ki. Ez a cipőkereskedő nem szeretné, ha saját vevőinél más cipőértékesítő bercode-elfogadó partner megjelenne a saját törzsvevői bercode adatbázisában, ezért ezt, vagy ezeknek az elfogadóhelyeknek a megjelenését a kibocsátó korlátozhatja.

A korlátozásról az elfogadóhely kap értesítést?

A korlátozásról az elfogadóhely nem kap értesítést. Bármely Bercode-kibocsátónak lehetősége van arra, hogy saját adatbázisában korlátozza az elfogadóhely megjelenését, de ezzel nem korlátozza az elfogadóhely bercode elfogadását. Minden elfogadó partner minden érvényes bercode-ot köteles elfogadni.

Mit jelent a szuperadminisztrátori jog?

Amennyiben Ön hozta létre ezt a Partneri profilt és Önön kívül nincs más kezelője ennek a Profilnak, akkor Ön a szuperadminisztrátor. Aki az adott partneri profilt létrehozta, Őt nevezzük szuper adminisztrátornak. Erről a jogról csak a bercode platform admin engedélyével lehet lemondani.

Mit jelent az adatkommunikáció engedélyezése?

A felek között létrejött megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy az elfogadóhely a bercode vásárlásokról automatikusan és folyamatosan szolgáltasson adatokat egy erre a célra kifejlesztett interfész (API) segítségével. Az ezzel kapcsolatos tájékoztatót a Jogi nyilatkozatok 3-as mellékletének 4. pontja részletezi.

Mit jelent az „Állapot – Éles üzemmód”?

Az elfogadó partner hozzájárult ahhoz, hogy a rögzített adatoknak megfelelően a bercode-birtokosok láthatják és igénybe vehetik az elfogadóhely által kínált kedvezményeket, előnyöket.

Mit jelent a webshopban, hogy egy termék nem értékesíthető?

A létrehozott termék értékesítését külön engedélyezni kell. Amennyiben a beállított termék értékesítését a Bercode-kibocsátó szüneteltetni akarja, vagy még nem kívánja értékesíteni, rendelkezhet úgy, hogy ez a termék „nem értékesíthető” kategóriába kerüljön. Az adott termék értékesíthetőségét bármikor aktiválni lehet.